Y-kromosomi testiä (Y-STR testi) voidaan käyttää silloin kun kaksi miespuoleista henkilöä on isän sukulinjaa.

Y-kromosomi perityy isältä pojalle ja sen mutaationopeus on suhteellisen alhainen, joten sen muuntuvuus on vähäistä useiden sukupolvien ajan. Suoran periytymisen johdosta se antaa mahdollisuuden selvittää koko mieslinjan sukulaisuus suhteita.

Milloin Y-kromosomi testiä tarvitaan?

•    Jos etsitään biologisen isän suhdetta lapseen, niin että isä ei ole saatavissa testiin mukaan. Y-kromosmi testillä voidaan yhteys varmistaa käyttämällä oletetun isän ketä tahansa miespuolista perheen jäsentä.

•    Tilanteissa joissa sisarukset haluavat selvittää onko heillä sama isä. Y-Kromosomi testillä voidaan helpommin analysoida yhteys isään.

•    Miespuoleiset serkukset voivat selvittää ovatko heidän isänsä veljiä keskenään tai jos heillä oli/on yhteinen isoisä.

•    Adoptiotapauksissa, joissa lapsen kasvettua aikuiseksi hän haluaa löytää biologisen perheensä, niin Y-kromosomi testi voi olla viimeinen varmistus asialle.

Jos haluat lisätietoja Y-kromosomi testauksesta juuri sinun tarpeellesi, niin voit kysyä suoraan sähköpostitse info@easydna.fi Voit tilata testin suoraan tilaussivuiltamme kahdelle miespuoliselle henkilölle hintaan 289 euroa.