Millaisia näytteitä voidaan testata?

EasyDNA:lla on mahdollisuus testata monenlaisia näytteitä. Erilaisista materiaaleista voidaan eristää ja tunnistaa siihen jääneet DNA-jäämät. Nämä voidaan yksilöidä kuuluvaksi miehelle tai naiselle. Voit katsoa lisätietoja erilaisista mahdollisuuksista klikkaamalla muut näytteet tästä.

Uskottomuustestissä useimmin näytemateriaalina hiukset, alushousut, lakanan palat sekä kondomit ja muut mahdolliset eritteet. Näytemateriaalin laatu vaikuttaa siihen miten siitä saadaan DNA:ta eristettyä. Lisäksi mahdolliset kontaminaatiot vaikuttavat tutkimiseen, joten DNA-erityksen onnistuminen ei välttämättä ole 100%.

Mitä voidaan löytää uskottomuus DNA-testillä?

  • Ihmis- ja ei-ihmisperäistä DNA:ta : Alusvaatteesta tai muusta materiaalista voidaan havaita ihmisperäistä DNA:ta. Siitä voidaan löytää yhtä tai useamman henkilön DNA:ta
  • Eri sukupuolten DNA:ta: Testissä voidaan varmistaa onko materiaalissa miehen vai naisen DNA:ta. Menetemässä määritetään onko DNA mieheltä XY vai naiselta XX.
  • Lähteen alkuperän selvittäminen:  Lisäksi testissä voidaan selvittää onko löytynyt DNA lähettäjän omaa DNA:ta vai onko kyseessä ulkopuolisen henkilön DNA.

Miten testi tehdään?

Tilauksen jälkeen lähetämme sinulle sähköpostitse lähetysohjeet ja tutkimusnumeron. Kaikki viestin vaihto tapahtuu sähköpostin välityksellä. Mikäli olet tilannut myös vertailunäytteen tutkimuksen, niin saat testipakkauksen tilauksessa ilmoitettuun osoitteeseen. Jos haluat testipakkauksen huomaamattomasti SmartPost pakettiautomaattiin, niin ilmoita tästä tilauksen lisätiedoissa sekä lähettämällä viesti asiakaspalveluun osoitteseen info@easydna.fi.

Miten toimin näytteen kanssa?

Pidä materiaalia huoneen lämmössä ja kuivassa paikassa. Paras pakkaus näytteen säilyttämiseen on paperipussi tai kirjekuori. Jotkin muovin ainesosat voivat hajottaa DNA:ta, joten emme suosittele pitkäaikaista säilytystä muoviin pakattuna. Jos olet koskettanut tahraa itse, niin suosittelemme myös oman näytteen testaamista, jolla tunnistetaan oman DNA:n osuus muusta DNA:sta. Tilaa testi suoraan nettisivujen kautta. Odota hetki kunnes käsittelemme tilauksen ja lähetämme sinulle sähköpostilla tarkat lähetysohjeet ja yksilöllisen tutkimus koodin. Lähetä näyte saamasi ohjeiden mukaisesti.

Ota rohkeasti yhteyttä

Kunnioitamme aina arkaluontoisia asioita ja siksi haluamme auttaa sinua huolellisesti harkitsemaan kaikkea siihen liittyvää. Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kaikissa kysymyksissä uskottomuus testauksen suhteen.

Artikkeli: Pettäminen ja DNA-testi
Sperman testauksen monet vaihtoehdot