Sisarus DNA-testiä suositellaan kun kaksi yksilöä haluavat vahvistaa ovatko he biologisia sisaruksia. He voivat olla puoliksi sisaruksia ja jakaa vain yhden vanhemman tai he voivat olla täysin sisaruksia, jakaen molemmat vanhemmat. Testi antaa tuloksen, jossa arvioidaan prosentteina, millä todennäköisyydellä yksilöt ovat geneettisiä sisaruksia.  Testillä nähdään myös jos yksilöt eivät ole mitään sukua keskenään. Sisarus DNA-testi voidaan tehdä ilman yhteisen vanhemman osallistumista, mutta suosittelemme lisäämään yhteisen vanhemman testiin (yleensä äiti) jos on saatavissa. Se vahvistaa entisestään sisaruussuhde tuloksia.

Standardi sisaruus DNA-testi tehdään käyttäen STR analyysiä, kun toinen testattava on nainen ja toinen mies. Seuraavassa on joitain muita testejä joita voidaan käyttää, mikäli sisarus suhde ja sukupuoli niin vaatii:

Suosittelemme käyttämään Y-Kromosomi testiä, mikäli molemmat testattavat ovat miehiä, jolloin testi varmistaa että heillä on yhteynen isä ja ovat samaa mieslinjaa. Käy katsomassa Y-Kromosomi testaus sivuilla saadaksesi lisäinformaatiota testistä.

Jos sisarukset haluavat selvittää onko heillä sama äiti, eli ovatko he samaa äidin sukulinjaa, niin voidaan käyttää mtDNA testausta. Klikkaa tästä saadaksesi lisäinformaatiota mtDNA testauksestamme.

Sisaruustestien hinnat ovat alkaen 289 euroa, jossa hinta sisältää myös DNA testipakkauksen. Tulokset ovat valmiina jo 5 työpäivän kuluessa näytteen saapumisesta laboratorioon.