Näytteenotto-ohjeet käytettäessä EasyDNA testipakkausta

Ohjeet sisältyvät jokaiseen testipakkaukseen. Alla näet miten näytteiden ottaminen suoritetaan. Kaikilta testiin osallistuvilta henkilöiltä otetaan näyte tämän ohjeen mukaisesti.

HUOM: Testattavan tulee täsmällisesti noudattaa seuraavaa ohjeistusta. Väärin tehty ja noudattamatta jättäminen voi pahimmillaan johtaa vääriin tuloksiin.

  • Älä syö tai juo mitään vähintään tuntia ennen näytteenottoa. Ruuan tai juoman kemialliset aineet voivat siirtyä näytteen mukana, joka johtaa testin suorittamisen virheisiin..
  • Älä tupakoi tuntia ennen näytteenottoa.

Miten näytteet otetaan?

Seuraavassa kerrotaan, miten posken solunäyte otetaan.

Vaihe 1

Avaa värillinen testikuori ja ota sen sisällä olevat vanutikkupakkaukset pois kuoresta. Muista että yksi värillinen kuori kuuluu yhdelle testattavalle henkilölle.

Vaihe 2

Täytä omat henkilötiedot värilliseen kirjekuoreen (täytä myös henkilötiedot erilliseen tietolomakkeeseen, joka on testipakkauksen mukana).

Vaihe 3

Varmista että kätesi ovat puhtaat. Ota vanutikut esille varoen koskemasta vanupäähän. Hiero vanutikulla posken sisäpinnoilta ja kielen alta noin 10 sekunnin ajan (ei tarvitse painaa voimakkaasti). Muista käyttää värillisen kuoren kahdet vanutikut per henkilö.

Vaihe 4

Jätä vanutikut kuivumaan 1 tunnin ajaksi esimerkiksi puhtaaseen juomalasiin vanupää ylöspäin. Vältä koskemasta vanupäähän ja huomaa että eri testihenkilöiden näytteet eivät sekoitu tässä vaiheessa. Kuivauksen jälkeen voit asettaa vanutikut takaisin omaan värilliseen kuoreen.

Vaihe 5

Kun jokaisen testihenkilön näyte on otettu ja suljettu omaan värilliseen kuoreen. Voit laittaa kaikki värikoodatut kuoret isompaan palautuskuoreen (muista myös tietolomake) ja lähetä näytteet takaisin laboratorioon postitse. Muista lisätä sopiva postimerkki.

Näyte voidaan ottaa samaan tapaan kaikenikäisiltä ihmisiltä, myös vastasyntyneiltä.

Näytteenotto on helppo suorittaa! Miten saan testipakkauksen?

Lähetämme testipakkauksen muutaman päivän kuluessa, kunnes olemme tarkistaneet tilauksenne. Jos sinulla on kysyttävää näytteenotosta tai testipakkauksen lähetyksestä, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme mielellämme.

Jos haluat lisätietoja isyystestiin liittyvistä palveluistamme, niin voit katsoa usein kysytyt kysymykset sivuilta.